Min blogglista

fredag 8 juli 2011

En dålig vana bara

Läste en gammal krönika av Cecilia Hagen (bilden) - en av mina favoritkrönikörer fast hon skriver för Expressen. Plötsligt dök giftasmanikern Henrik VIII upp, ganska naturligt eftersom krönikan handlade om män som gifter om sig och gifter om sig och... Ja, det är bara att fylla på.
   "Gifter man sig med en sådan herre som gjort till vana att sticka, ja då gör man det med en klackspark, annars gör man sig illa", skriver hon.
   Hon tror att det är en dålig vana, det här med att fladdra från blomma till blomma och så konstaterar hon elakt att få moderna kvinnor skulle tacka ja till dessa män "som byter damer oftare än de byter kalsipper tills dess att de inte orkar byta någondera."
   Ja give!
   Och så kom jag på den engelska ramsan som är minne för skolbarn om hur Henrik VIII:s fruar gick ur tiden: Died, beheaded, died, divorced, beheded, survived.
   Den sista, Katarina Parr, hon som överlevde, hade nog fått beskrivas som beheded (halshuggen) hon med men liemannen kom och hämtade kungen innan han hunnit underteckna en ny dödsdom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar