Min blogglista

torsdag 11 augusti 2011

På andra sidan

Kajsa Ingemarssons nya roman "Någonstans inom oss" är olik hennes tidigare romaner. Det här är en roman om ett allvarligt ämne, om liv, död och vad som kommer sen.
   Romanen har redan blivit "sågad" av några finrecensenter och det var väl väntat. För om en populär författare vågar släppa in luggslitna änglar i en intrig, då är det banalitetsvarning. Ska bli kul att se hur recensenterna behandlar Majgull Axelssons änglar, det finns ett sådant inslag i hennes senaste roman "Moderpassion". Men hon är "seriös" så det kanske går för sig.
   Nå, dettta är en roman om Rebecka, en ung och framgångsrik kvinna som bestämmer sig för att ta livet av sig genom att hopp från Fjällgatans brant. I själva hoppögonblicket ångrar hon sig, men det är för sent. Från sin hinsidesposition får hon följa hur livet går vidare utan henne och hur hon tvingas se sig själv med andras ögon.
   Visst har romanen vissa svagheter, som upprepningar, men det är ingen dålig roman. Jag tror att den får många läsare och det är bra för den sätter igång tankar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar