Min blogglista

fredag 13 januari 2012

Övernaturligt i Skottland

Idag kom den, Amanda Hellbergs tredje bok om Maja Grå, hon som kan se saker som är dolda för andra. Jag tyckte mycket om hennes förra, "Döden på en blek  häst" men den nya boken "Tistelblomman" verkar mycket lovande och den får bli mitt läsprojekt för helgen.
    Ända sedan hon var liten har Maja Grå varit annorlunda. Det är en hemlighet hon inte kan dela med Jack, mannen som hon är förälskad i. Tillsammans har de flyttat till det skotska höglandet, till huset Tistelblomman,  ensligt beläget  med en sällsam  lockelse. Men i trakten viskas det om hemsökelser så fasansfulla att ingen i lokalbefolkningen vågar sätta sin fot på ägorna. Och snart förnimmer Maja en osalig närvaro i husets dunkla vrår.
   Allting kompliceras då Maja får ett sekretessbelagt erbjudande om ett jobb där hennes förmågor kan komma till användning vid brottsutredningar. När sedan Jack måste resa bort en tid blir Maja ensam med sina tvivel och hon tappar fokus på den gåta som det ödsliga huset ruvar på.
   Det är en tvättäkta spökhistoria som utspelas i klassisk miljö. Perfekt att avnjuta medan vintervinden ylar runt knutarna. Och tack och lov för en värmande brasa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar