Min blogglista

söndag 25 mars 2012

Tack till fancluben

   Ibland händer det saker som gör en varm om hjärtat. Två dagar har jag slitit som en bäver med att bevaka och skriva om Mariehamns litteraturdagar. Roligt och krävande.
   Men så kommer det där oväntade. En lapp skicka supp till senen efter att Kjell A och jag presenterat åländska böcker. På lappen står det hälsningar och tack  från din svenska fanclub med elva namn under.    Sånt gör att man blir glad långt in i själen.
   Och den här gruppen har varit på Åland under tidigare år och de brukar alltid vara så nöjda med att få veta vad som hänt litterärt på Åland sen sist. Om ni ser det härr - tack så jättemycket allihop, jag hoppas vi ses igen om ett år.
   Tänkte passa på att tipsa om en nyutkommen bok om ord. Det är "Latinska ord" som Historiska media ger ut i sin ordserie, Karin Westin Tikkanen är författare och hon är en fena på ordhistoria. Här får man veta vad ord som diva, gloria,jubileum,kloak och mensa har för historia. Latinet är ständigt närvarande i språket som inlån. Därför är det bra att lära mer om orden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar