Min blogglista

tisdag 10 april 2012

Blir du hög på hus?

"Hög på hus"  är en uppgörelse med vår tids ytfixering och statusjakt, men också med en smårutten mäklarkår och utlåningskåta banker. Författaren Alexander Norén, ekonomijournalist på TV, har  svar på alla de flesta frågor som rör utgångspris, auktionsteori, och objektvärdering samtidigt som han också ställer frågan: Vad är det vi går miste om i vår jakt på det perfekta boendet?
    Med tjugo års av oavbruten konjunkturuppgång fick Sverige en prisboom på bostäder, Hemnetknarkare och sjuttiofem olika inredningsmagasin på ICA. Plötsligt skulle allting vara ljust och fräscht.
   Och författaren var där. Han vet allt om mäklarknep och home stylingens fällor. Förresten är den senaste trenden att sylingen inte ska märkas, bara finnas där. Men kohudar på vitmålade golv är bara så helt ut, slår författaren fast.
    Själv tycks han ha kommit loss ur bostadsträsket och har tid för annat. Men boken är väl så nyttig inser man när man ser prislapparna på små, sunkiga åländska hus. Men sålda blir de. För att så många blir höga på hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar