Min blogglista

fredag 4 januari 2013

Kokbok för romanförfattare

Många drömmer om att skriva en bok och många har manus i byrålådan. 
   Men hur tar man sig från idé till utgivning, hur snickrar man ihop ett manus färdigt att skicka till förlagen. Om det handlar boken "Min roman - en steg för steg guide till att skriva en roman" som Nicotex ger ut.
  Det är en fylla-i-bok i fyra delar som behandlar de olika delarna i ett skrivprojekt. Vad ska den handlar om? Vilka är personerna och hur får man handlingen att hänga ihop ända till slutet? 
  Med hjälp av Min Roman följer man  bara instruktionerna och skriver ned sina svar under de rätta avsnitten. Boken innehåller också ett antal inspirationsövningar.
  Boken riktar sig till nybörjare, till dem som drömmer om att skriva men inte vet var de ska börja. I det perspektivet har boken sina förtjänster. Har man betat av hela bokens övningar så har man kanske stommen till en roman som går att utveckla. Roligt har man, om man gillar att skriva. Och det gör man ju, om man vill bli författare.

2 kommentarer:

  1. Kan man faktiskt lära sig skriva litteratur på detta vis? Visst måste man ha talang, en historia att berätta och ett språk som håller, eller hur.
    Om nu inte alla ska bli som Läckberg & co....

    SvaraRadera
  2. Skriva litteratur?
    Tja, man kanske kan få igång skrivarlusten genom en del av övningarna och då är mycket vunnet. Sedan är vägen till utgivning (och Nobelpriset) lång. Men det är viktigt att våga försöka och se om vingarna bär, eller hur?

    SvaraRadera