Min blogglista

söndag 24 mars 2013

Äntligen kom fyran!

  "Stormsvala" heter del fyra i Marianne Cedervalls serie om Mirjam och Hervor, de trollkunniga och magiska kvinnorna från Gotland och Kuivalihavaara. Nu har de kommit till New York för att hjälpa sina döttrar, som startat ett lyxigt svenskt spa på Manhattan.
  Hervors dotter Ingrid får ett gåtfullt brev från Sverige och en manlig kund lyckas påverka Hervor så till den milda grad att hon till och med tappar sin förmåga att skåda in i framtiden. Hon hävdar bestämt att hon är utbränd, vilket Mirjam inte riktigt tror på.
  Och Mirjam litar inte på den charmige svenske mannen som har tid att vara på spaet ständigt och jämt. Dessutom tar han sig in i deras bostad. Vem är han egentligen?
   Till att börja med tyckte jag att boken tassade kring ämnet, men jag tar tillbaka. Allt är glömt. För finalen är urstark och trovärdig. En riktigt bra bok om man söker efter nyskrivet påskekrim.
   Och kom ihåg: Ta aldrig emot en alruna som gåva! Gör du det har du förpantat din själ till hin håle. Inte för att alruna är en vanlig växt, men i alla fall...

1 kommentar: