Min blogglista

onsdag 20 mars 2013

Grymmast av månader

  Enligt diktaren T S Eliot är april den grymmaste av månader för att den driver fram livet ur den hårdaste mark.
   "Den grymmaste månaden" heter också Louise Pennys tredje bok på svenska om kanadensiska byn Three Pines där kommissarie Armand Gamasche ställs infölr ett egendomligt brott.
  Det är långfredag i Three Pines och medan vårsolen skiner väntar någon på att mörkret ska lägga sig. Planen är att väcka liv i de döda genom en seans, men någonting går alldeles fruktansvärt fel ...  Gamache anländer till en oerhört besynnerlig och gåtfull brottsplats. Ett gammalt övergivet och förfallet hus där någon bokstavligt har skrämts till döds. Ska det räknas som en naturlig död eller rör det sig  om ett mord?
    Inte heller underlättashans arbete av att det finns krafter i hans egen grupp som är ute efter att förråda honom. Det blir ett fall som tvingar kommissarie Gamache att möta sina inre demoner och i lika hög grad som de som finns i den till synes så fridfulla lilla byn, där relationer kan visa sig vara mycket farligare än de verkar vara.
  Norrmännen har traditionen med påskekrim, att läsa en nyutkommen deckare i påsk. Jag kan inte tänka mig någon bok som passar bättre som påskekrim än denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar