Min blogglista

måndag 15 april 2013

Timmar av glädje väntar

  Jaaa!
Precis vad som behövs en grå måndag, attvårnumret av Vi Läser landar i lådan. Fullproppat med intressant läsning som räcker några timmar.
  Här finns Johannes Anyuru, intervjuad i hemstaden Göteborg, där han berättar om nästa steg i karriären och sina febriga skrivperioder. Läs om sorgen över den förlorade pappan och den slingriga vägen från hiphop till parnassen, och den dramatiska religiösa upplevelsen som förändrat hans liv.
  Den Garbo-skygga kanadensiskan Alice Munro, hyllad för sin novellkonst och ständigt tippad som Nobelpristagare har Martin Gelin träffat i snöstormarnas Kanada. Hur får hon egentligen inspiration till sina berättelser, och var håller hon själv hus? En del av svaret ger hon.
   En rad nya svenska romaner visar att den klassiska genren dystopier är full av energi. Tidningen pratar med författaren Mattias Ronge, som skriver om ett framtida Sverige på väg mot kollaps och Karin Tidbeck, som skrivit en skrämmande och absurt rolig roman om en framtid där… klockan vridits tillbaka.
  Och så har tidningen frågat Cecilia Hagen var hon har sin Kulla-Gulla i hyllorna. Svaret överraskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar