Min blogglista

tisdag 1 oktober 2013

Jagad och jägare


"Svara om du hör mig" är värmländskan Ninni Schulmans tredje boken om journalisten Magdalena Hansson i Hagfors som alltid lyckas snubbla in i brottsutredningar.
  Historien här börjar en tidigt en oktobermorgon när jaktlaget samlas för att tillbringa dagen i Tiomilaskogen. Efter några timmar återfinns en av jägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit med honom är försvunnen.
  Frågan är vem som velat göra Pär så illa? Har den tjuvskjutna vargen som hittades ett par veckor tidigare något med det hela att göra? Eller har hans tvivelaktiga affärer blivit hans död? Mordutredningen kompliceras ytterligare av att Hagforspolisens nytillsatta chef  är lika misstänkt som någon annan i jaktlaget.Den lilla byn tycks bära på stora hemligheter.
  Samtidigt presenterar Värmlandsbladet sitt stora sparpaket. För att rädda sitt jobb och sin redaktion granskar den föräldralediga journalisten Magdalena Hansson mordet och tar därmed risker som äventyrar hela familjens säkerhet. För vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?
    Jag tyckte riktigt bra om Schulmans förra, Pojken som slutade gråta, och den här är strået vassare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar