Min blogglista

tisdag 3 december 2013

En helt annan sak

 Den turkiske författaren Mehmet Murat Somer har skapat en egen nisch åt sig inom deckarlitteraturen. Ingen lätt uppgift med tanke på hur många drottningar och kungar som utropas i den genren.
 "Gigolomordet" är den tredje av hans böcker som kommer ut på svenska och alla är förlagda till transvestitmiljö, så även den här.
    Istanbuls berömda transvestitdetektiv måste ut i hetluften igen. Förkrossad över att ha blivit dumpad av sin senaste älskare, faller hon handlöst för den rike och mäktige advokaten Haluk. Men deras slumpartade  möte får oanade följder när en ökänd gigolo hittas mördad och Haluks svåger grips för mordet.
    Med sina slagkraftiga thaiboxningskunskaper, sin oemotståndliga Audrey Hepburn-klänning och en aldrig sviktande jaktinstinkt måste vår hjältinna nästla sig in i Istanbuls nyrika och mest glamourösa kretsar för att finna svaret på en till synes olöslig gåta.
    Författaren brukar kallas deckarnas Almodóvar och det ligger det mycket i, de osannolika miljöerna är i en klass för sig. Dessutom är böckerna underhållande
om man gillar stilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar