Min blogglista

tisdag 17 december 2013

Hjärtevarm roman

Det lilla förlaget Sekwa ska man hålla ögonen på. Det är specialiserat på att ge ut fransk samtidslitteratur, sån som de stora förlagen inte tar risker med. På senare år har förlaget hafr riktiga fullträffar, som "Igelkottens elegans". 
   Nyutkommen är Barbara Constantines roman "Och sen Paulette", som handlar om ett kollektiv av det mer ovanliga slaget.
   Det börjar med att änklingen Ferdinand, i sjuttioårsåldern, lever ensam på en stor tom gård sedan sonen flyttat därifrån med sin familj. En dag, efter en våldsam storm, hotar grannen Marcelines tak att rasa in och Ferdinand föreslår att hon, och hennes åsna, ska flytta in hos honom. Efter hand ansluter fler personer och bildar ett udda kollektiv på gården. Den nyblivna änklingen Guy, systrarna Lumière som drivs från sitt hus, ett par vilsna studenter, en spirande kärlek och några djur. Och sedan Paulette ...
   Det är en hjärtevarm berättelse om vardagliga och inte mer unga människor som bestämmer sig för en ny start i livet och som gör någonting som ingen väntat sig.
   Romanen har översatts till ett tiotal språk och fått stort genomslag i Frankrike med närmare 200 000 sålda böcker hittils.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar Sekwas bokförlag! Alla Tatiana de Rosnays böcker, drömbokhandeln och ät mig :)

    SvaraRadera
  2. Håller med, sekwa behövs på bokmarknaden!

    SvaraRadera