Min blogglista

lördag 14 december 2013

Spion med lång skugga

   Med romanen  "Rastlös" är William Boyd , en av Englands mest uppskattade thrillerförfattare, definitivt inne i spionvärlden och med en historia som går tillbaka till andra världskriget och relationen mellan en manlig och kvinnlig spion i MI6, som visar sig bli farlig även tre decennier senare. Noken belönades med "Costa Book Award" och har följts av flera romaner på samma tema.Tidigare skrev han romaner som ofta handlade om Afrika, han föddes i Ghana -52 men bor numer i London och Paris.
   Allt börjar 1939 då Eva Delectorskaja, en ung, vacker och begåvad rysk emigrant i Paris blir värvad till London för att utbildas till den perfekta spionen.Vilket hon också var, hennes kallblodighet gjorde henne fruktad.
   Efter kriget byggde hon med samma perfektion upp ett nytt liv som den typiska engelska hustrun och modern. Efter 30 år trodde hon att hon hade lyckats.Men hon tvingas att någon vet hennes hemlighet. Hon anförtror sin dotter allt, även den livsfarliga kärleksförbindelsen med spiongruppens chef och nu behöver hon sin dotters hjälp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar