Min blogglista

söndag 2 februari 2014

Elaine snackar snyggt

Retoriken handlar inte om konsten att tala, det handlar om konsten att få folk att vilja lyssna på det du har att säga. Det tycker Elaine Eksvärd, flitigt anlitade retorik­experter och föreläsare. I en utökade och reviderade version av boken "Snacka snyggt" får man lära sig hur man kommer en bit på vägen
    Med grund i den moderna retoriken guidar Elaine Eksvärd till hur man blir den bästa retoriska versionen av sig själv. Oavsett om det gäller att hålla tal på ett bröllop, hålla en presentation på jobbet, löneförhandla eller ge kritik på ett snyggt sätt har man nytta av retorik.Enligt författaren handlar det om hur man i sin vardag kan hitta en mall som hjälper en när behöver föra fram ett budskap, oavsett om det är inför en person eller 200 personer. 

   I Snacka snyggt lär Elaine bland annat fem steg till att få lyssnarens uppmärksamhet, hur man får folk att gilla en på tre minuter, konversationsteknik, argumentationsteknik, det senaste inom bloggretorik, presentationsteknik med wow-känsla och hur man räddar situationen när något går fel.
   Det enda man behöver veta är vad man ska säga, för ingen retorik kan dölja bristen på innehåll
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar