Min blogglista

onsdag 5 februari 2014

I den politiska hetluften


  Maud Olofsson har gjort en lång resa från norrländska Högbyn till maktens korridorer. Om den och hur hon formats till den hon är idag berättar hon i "Jag är den jag är" där journalisten och tidigare statssekreteraren Catharina Håkansson Boman står för texten.
Centerpartiets förra partiledare
   Mauds resa, som inte minst har inneburit en personlig kamp mot fördomar hon mött som kvinna från landsbygden, är intressant. För medan många sossepolitiker skryter med sin enkla arbetarbakgrund i städer är det inte alls lika tjusigt att koma från enkla förhållanden på landet, märkligt nog
  Hon berättar hon om Göran Perssons översittarknep och om uppväxten med Thorbjörn Fälldin närvarande i hemmet. Man får också en nära inblick i maktspelet mellan partiledarna i Alliansen och hur det kunde hetta till i de slutna överläggningarna. Här berättas om vad som verkligen hände kring kärnkraftsfrågan, Saab, FRA och de statliga bolagen. Som Alliansens initiativtagare spelade Maud Olofsson en viktig roll i det borgerliga maktskiftet 2006, då hon placerade sig i maktens innersta krets som näringsminister och vice statsminister.
  Hon blivit älskad av många - inte minst för att hon har fört fram kvinnors rättigheter och möjligheter på ett helt nytt sätt - men också omstridd och ifrågasatt. Även efter sin avgång 2011 fortsätter hon att väcka starka känslor.Men kamplusten har hon kvar liksom glimten i ögat och tron på att just hennes åsikter betyder någonting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar