Min blogglista

lördag 24 maj 2014

Brottsplats Gotland

 
En blek aprilsol lyser över det gamla stenbrottet i Bunge på norra Gotland där mäklaren Sanna Widding har hittats död. Några kilometer därifrån ligger den anrika kalkstensgården Gaustäde, som hon fått i uppdrag att sälja. Men försäljningen väcker starka känslor i familjen och snart stiger djupa och mörka hemligheter upp till ytan.
    Kriminalkommissarie Anders Knutas är tillbaka efter sin sjukskrivning efter påkörninhgen som nästan kostade honom livet och han kastas genast in mordutredningen. Tillsammans med kollegan Karin Jacobsson inser han snart att Sanna Widding inte kommer att bli det enda offret.
  Mari Jungstedts nya bok "Den man älskar" är en tätvävd historia där gamla hemligheter gåri dagen. Men de betyder inte det man tror, bakom händelserna finns en annan skugga som flyr undan.
   Jag har ibland tyckt att Jungstedts berättelser spretar. Men i och med att hon flyttat ut den snokande journalisten, som funnits med i många av böckerna, har berättelsen fått tydligare konturer och bättre struktur.
  Men jag oroar mig för befolkningsurtvecklingen på Gotland. Både Jungstedt och Anna Jansson decimerar gutar årligen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar