Min blogglista

måndag 2 juni 2014

Romerskt radarpar på Kreta

När officerarna Macro och Cato är på väg tillbaka till Rom efter kriget mot partherna är deras fartyg nära att kapsejsa av en enorm flodvåg. De klarar sig med nöd och näppe och lyckas stiga i land vid hamnstaden Matala på Kreta. Men staden är helt ödelagd efter en jordbävning som dödat tusentals människor. I det efterföljande kaoset har slavar börjat revoltera och banditer härjar vilt. Kan Macro och Cato agera snabbt nog för att stävja upproret innan allt går överstyr?
   Nionde delen i Simon Scarrows Silverörnsserie heter "Gladiatorn" och är fullpackad med hårdföra äventyr och män som de tidigare böckerna om legionärerna. Macro och Cato kastas från det ena riskabla vågstycket till det andra och hinner knappt hämta andan dessemellan. Scarrows berättande är enkelt och effektivt, spänning blandas med viss humor de två hjältarna emellan.
   Scarrow håller greppet om sina läsare med djupa kunskaper om det romerska riket och med hög närvarokänsla. För vänner av historisk action är den här serien ett fynd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar