Min blogglista

torsdag 10 juli 2014

Den perfekta boken för stugan

   Hur parar sig sjöborrar? 
   Hur blev vargen varg, och varför flyttar djuren på savannen?
 Runt 10 000 frågor hamnar varje år på jourhavande biolog Lars-Åke Janzons bord och när det kommer till djur och natur finns det inga gränser för människors vetgirighet.
  I boken "Varför kan inte potatisar gå?" ( översatt till engelska med titel Why Can't Potatoes Walk?) är det ofta en till synes märklig frågaor  häpnadsväckande händelse eller observation som är starten. Sedan utvecklar Janzon ämnet med spännande fakta och resonemang. Man får läsa om snoksex, varningsfärgade djur och en gam som gripits i Saudiarabien, misstänkt för att vara en israelisk spion. Man får fakta bakom löpsedlarna om Thailands giftiga maneter och "mördarhajarna" i Sharm el-Sheikh.
    Fascinerade kan man sjunka in i en värld av självlysande stubbar och tjurar som ser rött, och lära sig mer om allt ifrån naturlig selektion till krokodilernas jaktmetoder och konsten att spåra.
   Det här är den perfekta boken att ha i stugan. Här hittar man samtalsämnen för både ung och gammal precis som i  Janzons tidigare bok "Hur mycket blåst klarar en fluga?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar