Min blogglista

torsdag 25 september 2014

Den mytiska Sigrid

 Med romanen "Sigrid" är Johanne Hildebrandt tillbaka i nordisk sagotid. Det är en storslagen saga byggd på Sigrid Storrådas liv, en drottning som format Nordens historia men som en del säger aldrig funnits!
   Tiden är 900-talet när kristendom och hedendom står emot varandra. Sigrid hör definitvt hemma i den gamla religionen, i hennes värld blandas sägenomspunna kungar och drottningar, blodiga krig står mellan vikingar och kristna och gudinnorna vandrar bland de dödliga och ger sig till känna.
  Sigrids far vill gifta bort henne med Erik, Svitjods kung, för att säkra den fred som slutits mellan götar och svear. Först när Freja, den främsta av Valhallas gudinnor, lovar henne ett barn som ska rädda Norden från kristendomen går hon med på giftermålet. Snart inser hon att Freja kräver mer av henne än hon kan ge.
   Svend har fostrats av jomsvikingarna, Nordens mest mytomspunna kämpar. Efter en stor seger söker han upp  Harald Blåtand, och kräver att bli erkänd som hans son. Om Svend lyckas kan han nå sitt mål och bli Danmarks kung. När Sigrid och Svend möts inleds en kärlekshistoria, fylld av dramatiska val som kommer att påverka hela Norden.
  Hildebrandt har återskapat en dramatisk tid och i romanens värld är ju historien alltid sann...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar