Min blogglista

söndag 30 november 2014

Leva för att äta ?

Frågan om man ska äta för att leva eller leva för att äta är gamml. För Edward Blom är det ingen tvekan om vad som gäller. Livet är en fest och mat och dryck är det viktigaste. I fjol vann hans bok "Allting gott och alldeles för mycket" pris som  Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin "Årets överdådare". Boken tog silver i ”kokboks-VM”, World Gourmand Awards i Peking i år. 
   Nu har boken kommit ut i danskt band, behagligt blädderbar och med massor av matläsning. Och visst finns här recept för den som känner för att slå på stort och laga mat med massor av grädde och smör. Barocken måste vara den här kockens favoritepok. Ord som nyttigt tar han inte i sin mun.
  Genom program som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker.
   Boken är en livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander. Men jag kan inte komma ifrån frågan att det känns aningen perverst att gå in för ätandet med sådan energi. Tack och lov så är vi människor olika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar