Min blogglista

tisdag 27 januari 2015

Inte bara sjukdomen

Att leva med sjukdomen MS kan vara ett rent helvete - men det behöver inte vara så hela tiden. När artisten Louise Hoffsten först fick sin diagnos trodde hon att allt var kört. Men sjukdomen är gåtfull och drabbar olika.
Idag, nästan tjugo år senare, är hon fortfarande aktiv som sångerska, låtskrivare och föredragshållare. Trots sjukdomen lever hon ett, mestadels, gott liv. Hon har blivit en mästare i att ta vara på vardagens ögonblick av lycka. Att njuta av stunden.
  Tillsammans med frilansjournalisten och författaren Lena Katarina Swanberg ger hon i "En näve grus" sin livsberättelse. En som säger att man kan vara mycket mer än en diagnos. Boken är också en kärleksförklaring till familjen och musiken, Louise Hoffstens två ständiga följeslagare i livet.  Det blir till ett bluesigt porträtt av sångerskan i form av impressionistiska nedslag i hennes liv, med fokus på de senaste tjugo åren.
   Louise Hoffsten är en avde stora  bluessångerskor och fick sitt stora genombrott i början av 1990-talet. På senare år har hon även medverkat i populära  teveprogram som Stjärnorna på slottet, Körslaget och Melodifestivalen. Hon har också fått en rad musikutmärkelser,som Karamelodiktstipendiet, Grammis och Rockbjörnen.

1 kommentar:

  1. Skulle vilja läsa denna bok om den här starka kvinnan som också är en otroligt duktig artist.

    SvaraRadera