Min blogglista

tisdag 20 januari 2015

Mat för vintern

"Min bok ska väcka en längtan till det lilla torpet i skogen - till snö, månsken och stjärnhimlar - långt bortom stadens svärtade saltslask. Alltså en bok med mat och atmosfär där läsaren inspireras och känner igen sin lust,"  säger Hannu Sarenström, trädgårdsguru och livsnjutare om boken "Vinterkalas" bildsatt med författarens stämningsrika foton

   "Vinterkalas" ger matinspiration under den mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen till tjugonddag Knut. Den tid när det är kväll redan klockan tre på eftermiddagen och då kan man börja laga mat tidigt. För Hannu älskar vintern, den sällsamt lugna atmosfären när matglada middagsgäster samlas i hans kök eller kring det generöst dukade bordet på torpet hos Barbro och Kåre Hellström. 
    Med hjälp av vännerna är boken fylld av genomarbetade familjerecept, med matminnen och smaker som genomlagats i årtionden och överlevt oräkneliga söndagar och generationsmiddagar. Recept för många eller för en eller två: Röd novemberfest med värmande soppor, fisk och goda grytor. Advent med jullängtan, kaksöndag med fler än sju sorter: Mandelmusslor, Mammas mandelstjärnor, Tant Gottys smörkransar, pepparkaksbak, klenäter, och julgodis. 
   Visst, julen är över, men det är mycket vintertid kvar och plats för vintrig mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar