Min blogglista

söndag 1 februari 2015

En ny Fossum

"Helveteselden" är en ny psykologisk  spänningsroman av norska mästaren Karin Fossum. Även denna gång med kommissarie Konrad Sejer i huvudrollen. En berättelse där inte bara frågan om vem utan framför allt varför måste besvaras.

    I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.
   Det är en varm sommardag i juli 2005. I en sänka, intill en träddunge, står en gammal, rostig husvagn. Inuti ligger en kvinna och hennes femårige son döda. Brutalt mördade. Fyra knivhugg i moderns kropp, lika många i barnets. På golvet bredvid dem ligger det blodiga mordvapnet, en kniv med långt blad. Kniven och ett blodigt fotavtryck är de enda spår poliskommissarie Konrad Sejer har då han försöker lösa vad som på en gång framstår som ett vansinnesdåd och ett välplanerat mord.    Det som måste redas ut är varför kvinnan och hennes son  befann sig i husvagnen och vem har haft motiv att mörda dem.
  Fossum vet hur man håller spänningen vid liv, men ibland är intrigen väl förutsägbar, som här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar