Min blogglista

onsdag 4 februari 2015

Optimistisk & realistisk

   Brittiska författaren Lucy Dillon är skicklig på att beskriva vardagligt kvinnoliv så att man känner sig nära människorna i den lilla staden Longhampton. Dit återvänder hon i nyutkomna"Hundra omistliga ting" (A Hundred Pieces of  Me).
   I centrum står egenföretagaren Gina Bellamy, som börjar om på nytt efter ett år som hon allra helst skulle vilja glömma. Efter att ha gått igenom en sjukdomsperiod och därefter skilsmässa ska hon nu flytta från det vackra viktorianska huset till en betydligt mindre lägenhet. Alla saker som hon vårdat ömt så länge verkar inte längre passa den hon är.
   För att hitta sig själv igen bestämmer hon sig för att slänga det mesta hon äger. Endast hundra saker ska hon spara, hundra personliga saker ska bli den nystart hon längtar efter. Att rensa bland ägodelarna väcker minnen till liv som får Gina att omvärdera sådant som hon tidigare har trott på och tagit för givet. Och att börja om blir svårare än hon har tänkt sig.
   Med hjälp av ett husrenoveringsprojekt, bästa väninnan och en hemlös greyhound som hon tar hand om vågar Gina till slut börja blicka framåt och se ljust på livet igen.
   Det är en optimistisk men realistisk historia, en sån som man tror kan hända vem som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar