Min blogglista

måndag 16 mars 2015

Som modern Blyton

När jag var barn var det Enid Blytons böcker om barn i grupp som stod för både mys och rys. Lite samma känsla får jag av Katarina Mazettis böcker om kusinerna Karlsson, de är som en moderna variant av femböckerna med äventyr och massor av god mat. Allt berättat med Mazettis omisskänliga humor. Böckerna om Kusinerna Karlsson är storsäljare även i Frankrike och Tyskland.
    I den sjätte boken om kusinerna Karlsson - Pappor och pitrater - följer vi med på ett spännande vinteräventyr i skärgårdsmiljö. Böckernas målgrupp är barn i slukaråldern, 8 - 10 år.
   Nu har moster Frida på Doppingön hamnat på sjukhus med ett brutet ben och eftersom det är lov ska kusinerna vara på ön och ta hand om hennes häst, Gervir, några dagar tills Frida är tillbaka igen. Men vad är det för ljussken som kommer från lotstornet? Och vems är de mystiska fotspåren i snön?
   Frågorna hopar sig och kusinerna bestämmer sig för att ta reda på det när de plötsligt står öga mot öga med en pirat!
   Mazetti  har en varierande författarbakgrund. Allt från bilderboken "Här kommer tjocka släkten" till  kapitelböcker och ungdomsböcker och vuxenromaner som"Grabben i graven bredvid", "Tarzans tårar" och "Berättelser för till- och frånskilda".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar