Min blogglista

tisdag 7 april 2015

Kriminell högskola

En omstridd tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitet, en fiktiv skapelse placerad i Skövde. Beslutet utlöser en storm av reaktioner bland medier och personal. Då promotionshögtiden närmar sig ökar dramatiken eftersom universitetets rektor hotas till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en oväntad mardröm.
   Det är upptakten till Kristina Appelqvists andra deckare med Helena Waller i huvudrollen. I fjol kom den första delen, "Minns mig som en ängel", där Västergötland får sitt eget brottsliga centrum.
   Helena Waller, som är litteraturvetare, upptäcker att en nära kollega burit på en mörk hemlighet och naturligtvis ger hon sig in i jakten på en samvetslös mördare. Sökandet i det förflutna för henne ända till Berlin och tiden före murens fall. 
   Appelqvist skriver i pusseldeckarens tradition och lägger in smarta villospår. Men det finns för många gamla DDR medborgare i Skövde och man förstår att de hänger ihop. Upplösningen är nervpirrande och med oväntade moment av klockringning. Författaren kan sin Dorothy Sayers, det är helt klart.
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar