Min blogglista

fredag 15 maj 2015

Morsning & goodbye

Måste säga att jag blev förvånad när jag fick Magnus Härenstams bok i handen, och det av två skäl: den är tjock och skyddsomslaget är "tjejrosa" - det är ett modigt val. Bokens titel är ”Morsing & Goodbye” och ett av Magnus många citerade uttryck, hämtat från sketchen ”Backhopparen”. Men det är även en summering av ett liv som inte liknar något annat.
   Här berättar Magnus en mucket folkkära underhållare, allt om sin karriär, men också om den kärlekslösa uppväxten, om den utomäktenskapliga dottern, om hustrun som dog och om sin egen cancersjukdom.
    Man kan läs om hur han fick kungen att arrangera hans 30-årskalas, bodde granne med Michael Jackson och blev Sveriges förste ståuppare. Samt allt om Magnus okända karriär som racerförare, nattklubbskung, orkesterdirigent och knarksmugglare.
    Morsing & Goodbye har skrivits av Petter Karlsson, som tidigare
skrivit ner många artisters berättelser. Det är självbiografin som visar en annan person bakom clownmasken, en både känslig och sanningssökande människa. I boken berättar han om det sista mötet med mångårige vapendragare Brasse Brännström. Ett möte som ägde rum kort innan Brasse gick bort i augusti 2014.Visst finns här också många anekdoter, alla är inte nödvändiga för helheten, men de går nog hem hos de flesta läsarna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar