Min blogglista

onsdag 3 juni 2015

Till Österlen

Liksom alla Karin Brunk Holmqvists romaner utspelar sig "Kranvridarna" på skånska Österlen. Den här gången är det Spjutstorp som står i centrum. Ett samhälle som sörjer sin nedlagda affär och där kommunen meddelat att sista bussen stannar vid årsskiftet. Men ortsbefolkningen tänker inte ge upp, Spjutstorp ska finnas kvar på kartan.
    Edit och hennes väninnor i vinklubben Kranvridarna bestämmer sig tillsammans med de andra invånarna i byn för att starta en kräftdamm för att locka turister med färska kräftor. Men först måste de få tag på pengar. Och loppis är ju tidens melodi.
    Edit börjar också bli orolig över att hennes bror Hjalmar börjat ränna ute om nätterna samtidigt som grannen Greta beter sig märkligare än vanligt.Vardagen är full av gåtor.
  Det här är perfekt läsning för lata sommardagar i stugan. Underhållande, varmt och tankeväckande. För hur skulle samhället se ut om det inte fanns människor som de här.
  Och jo, jag vet att många rynkar på näsan åt författaren, hon skriver inte om tillräckligt svårmodiga ämnen. Men en miljon läsare Sverige och Norge älskar hennes böcker och det är lätt arr förstå varför.
Hon har också gett ut diktsamlingen Mitt Österlen med fina illustrationer.

1 kommentar:

  1. Har läst några av Holmqvists böcker och tycker att de är jättemysiga.

    SvaraRadera