Min blogglista

söndag 28 juni 2015

Vackra Hebriderna

Det kärva, omväxlande och hisnade vackra landskapet på Yttre Hebriderna spelar en viktig roll i Peter Mays trilogi om brott på Hebriderna. Nu har den sista delen av den kommit på svenska, "Lewispjäserna" heter den (The Chess Men i original.)
   May har också tillsammans med fotografen David Wilson get ut boken "Hebrids", en fakta- och fotobok och en bok där man också citerar generöst ur Mays trilogi.Texten är på engelska.

  Här finns platsernas magi, de övergivna husen och gårdarna. Kyrkor och kyrkogårdar, båtvrak som vittnar om den starka nordiska influensen på båtbyggeri. De sega fåren som betar högt upp på sluttningarna, det vilda havet och de vackra sandstränderna.
    Har läst att man i turistreklam för Thailand använder bilder från Hebridernas stränder. För här är det rent och vackert, som Charlie's beach på Eriskay, inte nedskräpat av tusentals turistgrisar. Men den som vill bada vid de här stränderna får en temperaturchock, Atlanten är inte badvänlig ens om sommaren.

1 kommentar:

  1. Låter intressant med boken Hebrides. Jag har läst de två första delarna i trilogin och tycker att de är helt fantastiska. Otroliga miljöbeskrivningar.

    SvaraRadera