Min blogglista

lördag 4 juli 2015

Alla fingrar gröna

 I 20 år har paret Johannes Wätterbäck och Teres Lundén tillsammans med barnen prövat sig fram till odlarglädje. I den anspråkslösa boken "Alla fingrar gröna - handbok i konsten att odla sin egen mat" samlat sina erfarenheter och kunskaper. De är övertygade om att med rätt inspiration och vägledning blir alla fingrar gröna.
   Med hjälp av den lilla handbok kan den som är nybörjare lyckas med sin grönsaksodling redan första året, och den som är erfaren odlare få rikligare skördar och färre problem.
   Boken och odlingsinstruktionerna är praktiskt utformade för att komma till användning. Paret utgår från grödan och odlingsplatsen och leder dig, steg för steg, från sådd till skörd. De ger tips på fröer, sorter, jordar och gödsel och beskriver hur du sköter och vattnar dina grödor samt hur du planerar ditt odlande för att sprida ut arbetet och kunna skörda hela året.
  Och odla kan du göra precis överallt: på landet och i staden, på friland, på balkongen, i pallkrage, växthus och i sovrumsfönstret – det gäller bara att veta hur du optimerar förutsättningarna för grödan och platsen du vill odla på.
   På sin blogg: http://farbrorgron.blogspot.com berättas mer om odlandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar