Min blogglista

torsdag 9 juli 2015

Om äkta musikglädje

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson tillhör en tradition av väldigt breda underhållare, som egentligen inte finns längre. Idag är han populärare än på länge efter sitt Mello-inhopp och hans fans är unga.
  I boken "Jag har skrivit mina sånger" avslöjar han vad som egentligen hände när han drabbades av en uppmärksammad kollaps 1984. Han berättar om sina sjukdomar, om miljonförlusterna i Valsverket i Degerfors och sin kamp för att få bygga hus i 
Bjäreland. Medförfattaren Michael Nystås har en bakgrund som journalist. Till vardags är han kommunikatör på Chalmers i Göteborg. Hasse Andersson var och är en av hans största idoler.
    Men det mesta handlar ändå om musiken och Hasses förhållande till den. Bonnarock och ”skåntry” har varit Hasse Anderssons främsta kännemärken under hans vid det här laget fyrtio år långa karriär. Med sånger som "Änglahund", "Skomakar-Anton",”Höstens sista blomma” och ”Septemberkväll” har han för alltid skrivit in sig i musikhistorien. Nu berättar Hasse för första gången i bokform om sitt rika artistliv. Han öppnar dörren till sin lyckliga barndom i Malmö och delar med sig av dråpliga minnen av hans tid som rockidol, den kortlivade brottarkarriären och de första stapplande stegen som ung musiker. Han pratar om sin vänskap med Alf Robertson, Östen Warnerbring, Gösta Linderholm, Kal P Dal och många fler av de största svenska artisterna genom tiderna. Man får veta det mesta om tillkomsten av Hasses många sånger och skivor, och får en bred bild av honom som person, sångare, låtskrivare, revyskådespelare, och inte minst entreprenör .På 80-talet var han programledare i tv med miljontals tittare. Boken är på drygt 350 sidor men den är luftigt layoutad och innehåller massor av bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar