Min blogglista

onsdag 1 juli 2015

Spioner i Roslagen

 En riktigt stilsäker deckardebut gör duon Anders Gustafson och Johan Kant med "Singöspionen". I den återkopplas till ett mord 1986, inne på den skyddade Singöbasen. Ett mord som förblev oupprett trots ett stort pådrag.
  När kriminalinspektör Solbrtitt Andersson, 62 år, och hennes man Rune förverkligar sin dröm och köper en stuga på Singö tycker de att de gjort ett bra val. Av en pratglad granne får de höra talas om Singömordet, som skett på den närbelägna marinbasen, numer nedlagd. Trots att anläggningen var välbevakad lyckades gärningsmannen försvinna utan ett spår, och mordet är ännu ouppklarat.
   Solbritt blir fascinerad av fallet och börjar gräva i det och anar inte vilka starka krafter hennes frågor väcker liv i. Skuggorna från dåtiden visar sig vara högst påtagliga och inget att leka med. I Roslagen görs samtidigt en rad spektakulära motorstölder, och ingen får någonsin en skymt av tjuvarna.
    Det här är en trovärdig kriminalroman som är svår att lägga ifrån sig. Det är en modern  deckare utan klichéartat övervåld inom familjen och med en ovanlig hjälte i huvudrollen: en kvinnlig polis i övre medelåldern som inte tyngs av sina år.
   Hoppas verkligen att det här är början på en serie för jag vill gärna träffa Sobritt och hennes familj igen. Snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar