Min blogglista

onsdag 9 september 2015

Lofoten som miljö


Efter sin uppmärksammade debut med " Dubbelexponering" återkommer Suzanna Dilber, som också är skådespelerska, med en dramatisk relationsroman om en kvinna som gör det mest förbjudna, lämnar sin sjuke man. "Förlist" heter den och miljön är det kärva nordliga Lofoten.
    När Carolines man Adam drabbas av cancer slås hennes tillvaro i bitar.  Hon måste lämna allt och får låna en stuga i nordnorska Lofoten av sin väninna. Den ende som vet om att hon kommer är väninnans bror Audun, en man som försöker hitta ett nytt sätt att kunna fortsätta leva i en karg avfolkningsbygd där naturen är lika vacker som den är oberäknelig.
   Caroline kämpar för att hålla känslor och tankar på sin cancerdrabbade man ifrån sig, men i den obarmhärtiga miljön konfronteras hon med Audun och andra människor, fjällen och havet. Allt tvingar henne att se sig själv, livet och kärleken i ett annat ljus. När hon hör talas om en drunkningsolycka som skedde i Lofoten 1920 påverkar det henne starkt.
   Men går det att fly och börja om på en ny plats och få vara någon annan? Och i så fall, hur långt bort måste man fly för att inte möta sig själv när man kommer fram?
   Det är grundbulten i den här fascinerande romanen om flykt och kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar