Min blogglista

lördag 10 oktober 2015

Den ljuva hämnden

 Martina Haag är författare, skådespelare och föreläsare. Hon är känd för sina roliga böcker om vardagens bekymmer. Men i "Det är något som inte stämmer" har Haag lämnat den muntra tonen. Hon skriver intensivt om en sårig och uppslitande skilsmässa som man förstår är en skildring av den egna skilsmässan från Eric Haag, som blev kär i programledaren Lotta Lundgren
    Berättaren Petra tror att det bara det händer andra och vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men hon har ingen aning...En dag är ingenting sig likt och fast berättaren inte vill skiljas så blir hon skild och maken tycker att allt "gått bra".
  
   Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka.  Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.
För att slicka sina sår tar berättaren ett vikariat som fjällvärld i väglöst land. Där möter hon en annan värld och blir tvungen att ensam tampas med sina demoner. Enda sällskapet är katten kapten Nos.
   Man märker att romanen ligger nära verkligheten och att känslorna svallar under ytan. Och visst, män brukar vika ut sina relationer i romaner så varför skulle inte Martina göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar