Min blogglista

tisdag 27 oktober 2015

Stoor & Guillou i Skriva

Senaste nummer av tidningen Skriva har kommit och det är ett mycket välmatat nummer där jag känner att jag vill läsa allt från pärm till pärm.
   Här finns de klassiska inslagen om hur du blir bättre på att skriva poesi och resereportage. En kul grej om hur man tolkar förlagens refuseringsbrev och matnyttiga tips om hur man vet - om man vet - att ett manus är klart.
   Och så finns här två hejdlöst bra författarintervjuer. Dels med debutanten Stina Stoor, som hör hemma i glesbygden i Västerbottens inland. Hennes debutsamling noveller "Bli som folk" kom i augusti och den har hyllats som en sensation. Nu är boken nominerad till Augustpriset. Inte dåligt för en 33-åring som strulade till det för sig i ungdomen och nu hittat hem, till språket - den gamla västerbottenbondskan som hon är uppvuxen med.
   Den andra intervjun är med Jan Guillou, som hyllats för att han är feministisk i sin senaste roman "Blå stjärnan"
. En sak han tycks ta med ro där han sitter i skrivarlyan i Roslagen omgiven av jakttroféer och konstaterar att "mäns dumhet är ju rolig" och eftersom han är man har han rätt att tycka så....
    Bäst av allt är att Skriva finns i de åländska tidningsställen och kaninhandlas om och när man känner för det. Så är inte fallet ned Vi Läser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar