Min blogglista

fredag 10 juni 2016

Shakespeare i Skara

  "Smultron, bröllop och döden" är tredje boken om litteraturvetaren Helena Waller vid Västgöta universitet i Skövde.Det är Kristina Appelqvist som står bakom serien som har gott om kultur och universitetsliv i intrigen. I det här dramat har ett manus av Shakespeare en viktig roll.
    Två entusiastiska studenter vid Västgöta universitet tar initiativet till en amatörteatergrupp och annonserar efter skådespelare för att sätta upp Romeo och Julia.
    I samma veva hittas Roy Pedersen, forskare vid universitet och en av Europas främsta experter på Shakespeare, brutalt mördad och nedstoppad i en frysbox. Han har varit spårlöst försvunnen i åtta månader och nu startar en intensiv jakt på hans mördare.
    När litteraturforskaren Helena Waller förstår att Pedersen letat efter ett okänt originalmanuskript av just Romeo och Julia ger hon sig i väg till Verona för att söka på egen hand. Morddramat tycks på ett egendomligt sätt hänga samman med den gamla kärlekssagan, fylld av både passion och ond bråd död. Starka känslor och familjefejder har frodats även på Västgötaslätten.
   Appelqvist blir bättre och bättre och hennes berättarstil påminner om Maria Land, och då tänker jag på den skarpa psyklogiska analysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar