Min blogglista

torsdag 7 juli 2016

Bamsig sommarbok

Brittiska författaren Katherine Webb har fått stor uppskattning hos de svenska läsarna med sina historiska romaner om starka kvinnor. Hennes senaste "Sanningen om Alice", utspelar sig i den engelska staden Bath i början av 1800-talet just efter att Napoleonkrigen tagit slut.
   På en höjd ovanför staden tronar familjen Alleyns herrgård. Här har sonen Jonathan isolerat sig sedan han återvände från Napoleonkrigen. Men tjänsteflickan Starling tror inte att det är krigets fasor som plågar Jonathan, hon är övertygad om att han ligger bakom Alices försvinnande. Alice var kvinnan Starling såg som sin syster.
   När så Rachel Weekes flyttar till staden korsas hennes och familjen Alleyns vägar. Hon dras in i en väv av lögner och misstro, men allt eftersom tycks obekväma sanningar stiga upp mot ytan .
   " Sanningen om Alice" är en förtätad berättelse om två starka kvinnor som är villiga att riskera allt för sanningen. Tjock är boken också, nästan 600 sidor. Den som gillar brittiska miljöer får sitt lystmäte här, garanterat.

2 kommentarer:

  1. Den här boken ser jag väldigt mycket fram emot att läsa. Läste nyss En sång från havet och älskade den verkligen.

    SvaraRadera
  2. Då blir du nog INTE besviken på den här. Jag lovar.

    SvaraRadera