Min blogglista

söndag 24 juli 2016

Dags för Hillary nu

Inför presidentvalet  2016 upplever USA en politisk och kulturell turbulens som saknar motstycke sedan 1960-talet. Vad som står på spel är ingenting mindre än USA:s själ och framtid. Mitt i detta drama befinner sig landets kanske mest erfarna politiker, Hillary Clinton. Om hon tar sig hela vägen till Vita huset blir hon USA:s första kvinnliga president. I morgon inleds demokraternas konvent.
    Är man intresserad av Hillary kan man med fördel läsa USA-korrespondenten Martin Gelin  bok "DEn  längsta kampen - Hillary Clintons väg till makten" som är nyutkommen. Valet i år hålls i ett djupt polariserat samhälle. Från höger drivs en starkt konservativ och populistisk presidentkampanj. Från vänster sveper en ny rörelse fram med krav på lika rättigheter för kvinnor, minoriteter och hbt-personer och på omfattande förändringar i det ekonomiska systemet.
   Martin Gelin har arbetat som journalist i USA sedan 2001 och är bland annat Dagens Nyheters New York-korrespondent. Han har tidigare skrivit ett antal prisbelönta reportageböcker om amerikanska fenomen.
    Gelin besöker i den här boken allt ifrån Silicon Valleys feministiska företagsledare och Massachusetts Hillaryvänliga collegestudenter, till Prideparader i ultrakonservativa Wyoming och kvinnohatande Donald Trump-anhängare i Texas. På vägen möter vi strateger och lobbyister, filosofer och författare, strejkande McDonalds-arbetare och en mexikansk-amerikansk mariachiorkester som kampanjar för Hillary Clinton i Nevadas öken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar