Min blogglista

lördag 9 juli 2016

En hjälplös patient

  "Avdelning 73" är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld. Med tanke på bokens upplösning, som överraskade mig, så får författaren växla in på ett annat spår nu. Mer säger jag inte.
   Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på ett sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.
   Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med och som sambon håller hemlig..
   Men Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?
   Och så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära. Det är faktiskt en kuslig del av intrigen att tänka sig hur hjälplös man är som patient, fjättrad vid slangar och apparater. Och låna en vit rock kan i princip vem som helst göra. Det är en riktigt smart intrig som Sarenbrant levererar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar