Min blogglista

fredag 1 juli 2016

Gripande om systrar

En gripande roman om sorg, hopp och förlåtelse är Linda Olssons "En syster i mitt hus". Med stor psykologisk skärpa skildrarhon två systrar vars liv har formats av den barndom de delat, och ändå inte delat. Med i berättelsen är också den tredje döda systern, Marias tvilling.
   I ett stort hus på Costa Brava i norra Spanien, Pyrenéernas sista utpost innan de försvinner ner i Medelhavet, väntar Maria med ängslan på sin syster Emma. Sist de sågs var på mammans begravning för två år sedan. Sedan dess har Maria levt en ensam tillvaro.
   Det är oktober och turisterna har precis lämnat den lilla staden. Systrarna promenerar, simmar i det ännu ljumma havet och tillbringar långa kvällar på husets takterass. Deras samvaro är i början stel och konversationerna tafatta. Men successivt kommer deras barndomsminnen ifatt dem och till slut måste de närma sig det som inte går att samtala om.
    Om den förlorade systern, hon som dog. Den älskade. I bakgrunden finns hela tiden deras mamma. Alltings början och alltings slut.
   Linda Olsson, som har en åländsk pappa, debuterade 2006 med "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" en roman som gick rakt in i hjärtat på miljoner läsare runt om i världen. Därefter har hon utkommit med flera starka relationsromaner och den här är en av hennes bästa. Läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar