Min blogglista

måndag 18 juli 2016

Vad är tid?

Tiden är ett tema som mediaprofilerna - hemska ord! - Alex Schulman och Sigge Eklund ständigt återkommer till, i krönikor, på middagar med vänner och i sin podcast som är Sveriges mest populära med mer än en halv miljon lyssnare. Nu också i boken "Tid. Livet är inte kronologiskt"
    Å ena sidan är tiden konkret: klockan som oundvikligen tickar framåt, sekunderna som går. Å andra sidan är tiden obegriplig. Ett år kan passera i rasande fart, ett kort ögonblick av fasa kan vara i en evighet. Tiden är en gåta, att försöka förstå den är att försöka förstå livet.
   Men aldrig tidigare har den här inne- duon varit så utlämnande som här. Genom sina träffsäkra analyser av sig själva och sin samtid ger de insikter som är både inspirerande och underhållande, men också omskakande.
   Alex jämför livet med en ringdans, rätt som det är är några borta. Vart tog de vägen? Sigge konstaterar att han blivit mer medveten om döden sedan 40-årsdagen. Och visst, det är i de trakterna av livet man brukar börja upptäcka den egna dödligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar