Min blogglista

onsdag 31 augusti 2016

En skrälldebut

   Danskan Lone Theils har jobbat som journalist i London ett par decennier och hon var också korrespondent på Balkan när det var krig där. Nu debuterar hon som deckarförfattare med "Flickorna på Englandsbåten" och det är en verklig skräll som debutanten gör.
   Hon har redan skrivit del två i serien om journalisten Nora Sand och Nora har en del gemensamt med författaren, intresse för kickboxning och journalistyrket.
   Det börjar med att två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine. En väska som Nora Sand köpt.
   Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på ett ungdomsinshem. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv. Och romanens upplösning är minst sagt rafflande. Jag träffar gärna Nora sand igen.

1 kommentar: