Min blogglista

måndag 1 augusti 2016

Livets alla möjligheter


Tomas Sjödin är mest känd för sina böcker med tankar om livets olika faser. han har skrivit starka berättelser om sina två små söner som båda dog av en obotlig sjukdom.
   Nu kommer han med sin första roman, "Tusen olevda liv finns inom mig" och den tar avstamp i existentiella frågor om livet och hur vi lever det, kärlekens väsen och livets mening.Han lyckas bra med romanen, man minns den länge.
    Pastor Bengt Ericsson har planerat allt i minsta detalj. Utan minsta uns till vemod låser han dörren till pastorsbostaden, sätter sig i bilen och styr en sista gång mot kapellet. På predikstolen, väl synligt, tejpar han upp brevet där han berättar att han ska försvinna från församlingen en tid och där han ber om förlåtelse för att han trasslar till det för andra. Men han har helt enkelt inte funnit någon annan väg.
  När Bengt Ericsson sätter sig i bilen igen är det för att åter ta kontrollen över ett liv som så här långt mest har präglats av en rad tillfälligheter och anpassningar. Det han gör är visserligen både oväntat och i mångas ögon klandervärt, men han styr söderut med en märklig känsla av lätthet och med en fast beslutsamhet att utforska ett av de tusen olevda liv han bär inom sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar