Min blogglista

torsdag 25 augusti 2016

Så många drömmar

 Underhållande är Katarina Bivalds andra roman, "Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt" som nu kommit i pocket. Och som fogar in sig i trenden småroliga romaner med lång titel. Det är gott om dem nu för alla som vill läsa om annat än brott.
    Det var sommaren då Anette Grankvist fyllde arton hon lovade sig själv tre saker som hon skulle göra i livet: köra motorcykel, köpa ett hus och klara sig själv. Så här nitton år senare har hon i alla fall klarat sig själv.
   Men hon har inte varit på en riktig dejt på den här sidan millennieskiftet. Hon bor kvar i hyresrätten i Skogahammar. Hon jobbar på Mat-Extra, där blip-blip-ljudet från kassan långsamt driver henne till vansinne. Och hon har inte ens körkort för bil, ännu mindre motorcykel.
    Allt det här var helt rimligt så länge hennes dotter bodde hemma. Men när Emma flyttar till en annan stad upptäcker Anette att det är en sak att vara ensamstående mamma med ett barn, och en helt annan att vara det utan ett. Hon hade ingen aning om att livet bestod av så mycket tid.
   Därför verkar det som en bra idé att börja ta motorcykellektioner, ge sig in i ett omöjligt projekt, lära känna sin egen mamma mitt under pågående senildemens och kasta sig ut i en galen förälskelse.   
    Men det visar sig snart att det här med frihet och äventyr är betydligt mer komplicerat än vad Anette hade tänkt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar