Min blogglista

måndag 22 augusti 2016

Vår grymma nutid

 Eva Dolan är en brittisk kriminalförfattare som redan  hunnit bli ett stort namn trots att hon bara gett ut tre böcker. "Lång väg hem"(Long Way Home), hennes debutroman, var första delen i en av de mest uppmärksammade nya brittiska kriminalserierna på senare år. "Döda talar inte" är den andra boken i serien och den tar oss rakt in i de grymheter som begås i vår nutid.
   Bilen som plöjer rakt in på busshållplatsen tidigt en morgon lämnar ett spår av död och förstörelse efter sig. Kriminalarna Zigic och Ferreira kallas in från hatbrottsenheten i Peterborough för att utreda smitningsfallet.
   Eftersom de samtidigt har ett annat fall på sitt bord ett med obehagliga nynazistiska övertoner så blir de lättade när det verkar finnas en uppenbar misstänkt. Men fallet är inte så enkelt, trots allt.
Ferreira tror att den lokale politikern Richard Shotton, ledare för ett nyligen etablerat högerextremt parti, kan vara involverad på något sätt. Shotton har haft en tidigare karriär inom RAF och har en brasiliansk hustru, och en del journalister har förutspått honom en framgångsrik politisk bana trots hans extrema åsikter.
   Men är hans parti en täckmantel för något ännu mycket farligare?
   När man ser de populistpolitiker som ploppar upp överallt kan man fråga sig om inte verkligheten är värre än fiktionen. Kommer att hålla ett öga på Dolan i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar