Min blogglista

onsdag 5 oktober 2016

Berlockernas väg

"Arthur Peppers diskreta charm" av Phaedra Patrick är en debutroman i samma anda som  En man som heter Ove, fast med brittiska förtecken då. Det är alltså en fortsättning på trenden feelgood med en humoristisk infallsvinkel och marknaden tycks inte ha tröttnat på romantypen. Inte än.
 Den är full av egenartade karaktärer med stort hjärta och oemotståndliga personligheter. En berättelse om hur sorg och ensamhet kan vändas till ny vänskap och insikt om livets oändliga möjligheter.
   Efter 40 års äktenskap sörjer Arthur Pepper sin bortgångna hustru Miriam djupt. När han på årsdagen av hennes död bestämmer sig för att äntligen gå igenom hennes kvarlämnade saker, hittar han ett exklusivt guldarmband med berlocker undangömt i en sko. Flera av berlockerna förefaller mycket dyrbara – en av dem är en liten elefant som har en inskription med ett telefonnummer till Indien.
    När Arthur bestämmer sig för att ringa numret blir det början på ett äventyr som kommer att föra honom till platser han aldrig tidigare besökt. Han upptäcker hur lite han egentligen vet om det liv Miriam levt innan de båda träffades. I sökandet efter sanningen kommer han att finna både tröst och kärlek där han minst anat det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar