Min blogglista

tisdag 18 oktober 2016

Mer än ett liv ?

  Noah vill hem. Förståeligt för en fyraåring. Men Noah är redan hemma.
  Amerikanska Sharon Guskins debutroman "En dag kommer jag tillbaka" tar avstamp i de stora frågorna. Lever vi mer än en gång, kan vi minnas tidigare liv? Är det mänskliga medvetandet mycket mer komplext än vi tror?
 Som Noahs ensamstående mamma Janie vet, är ingenting med Noah lätt att förstå. Han har mardrömmar, han är livrädd för vatten, han kan saker om dinosaurier som ingen berättat och känner igen filmer han aldrig har sett. Ibland skjuter han bort henne och skriker att han vill till sin andra mamma. Det blir värre och värre och ingen verkar kunna hjälpa henne.
   Till slut vänder hon sig till Jerome, professor i psykologi som kastat bort en lysande karriär i sitt sökande efter vad som finns bortom det vi kan se. Med Noah tror han att han har hittat det. Men han kämpar mot en begynnande afasi som hotar att radera hans minne.Tillsammans ger sig Noah, Janie och Jerome ut på en resa som för var och en av dem betyder allt.
    Det leder dem till en mamma vars son varit försvunnen i åtta år. Svaren de får kanske är svar de inte är redo för. Framförallt kan det betyda att Janie förlorar den hon älskar mest av allt – Noah.
Sharon Guskin har skrivit en tankeväckande roman som undersöker det vi ångrar i slutet av våra liv, det vi hoppas på i början och allt däremellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar