Min blogglista

måndag 17 oktober 2016

Överraskar alltid

 Tove Alsterdal arbetade som journalist och dramatiker innan hon debuterade som författare 2009. Hon har rötter i Tornedalen och Värmland, men är uppvuxen i Stockholmsförorten Jakobsberg.
"Vänd dig inte om" är hennes fjärde, fristående kriminalroman. Och hon lyckas alltid överraska läsarna med oväntade vändningar.
  Hon väver sina berättelser med fast han och har valt att inte luta sig mot seriebokens koncept med personer som återkommer i bok efter bok. Det är strongt och av hennes tidigare romaner sätter jag "I tystnaden begravd" som har återkopplingar till det röda Norrbotten och nedtystade tragedier.
  I Vänd dig inte om börjar allt i Beckomberga - en gång ett av Europas största mentalsjukhus. Nu har spåren av det förflutna suddats ut och exklusiva bostäder byggs i den gamla parken. Svante Levander är en av dem som flyttar in i idyllen, tillsammans med sin nya kärlek. Men på väg hem från affären blir han knivhuggen till döds. Eva, hans före detta hustru, har följt efter honom den kvällen och grips, misstänkt för mord. Bara en person kan vittna om vad som hände, en utländsk kvinna som satt utanför butiken och tiggde, men hon är spårlöst försvunnen.
   När några småpojkar sedan finner rester av mänskliga kroppar i närheten av mordplatsen exploderar rädslan.Det förflutna visar sig vara närmare än någon kunde tro.
  Bara att njuta av en av höstens bästa deckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar