Min blogglista

fredag 25 november 2016

Israelisk spänning

"Okänt hot" av den israeliske författaren Dror Mishani är en omskakande psykologisk thriller och en uppföljare till "Utsuddade spår", som inledde serien om kommissarie Avraham i Tel Aviv. År 2013 röstades den fram av Svenska Deckarakademin som årets bästa översatta kriminalroman. 
    Det hela börjar med en nog så vardaglig handling i dessa terrortider, en sprängladdning hittas i en väska nära ett daghem i en förort till tel Aviv. Några timmar senare mottar polisen ett hot. Det visar sig bara vara början på något mycket större och mer skrämmande.
   Kriminalkommissarie Avraham Avraham får uppdraget att leda utredningsarbetet, men han plågas av skuldkänslor från ett tidigare fall där ett barn var inblandat. Han är fast besluten att inte göra om samma misstag. Men hur gärna Avraham än vill gottgöra sitt misslyckande är det kanske inte möjligt. Inte nu när han står inför något som är mer komplicerat, förrädiskt undflyende och avskyvärdare än vad han någonsin tidigare upplevt.
   En skrämmande aktuell thriller från ett nästan okänt deckarland. Så bra att Brombergs förlag vågar "söka utanför boxen" som det heter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar