Min blogglista

söndag 6 november 2016

I småstaden händer det

Spänningsromanen"Liv" är den andra boken i serien om den egensinniga TV4-journalisten Ellen Tamm, och en fristående fortsättning på "Lycke" som kom ut 2015.
Liv   Författare är Mikaela Bley,  född 1979 och bor i Stockholm. Hon har tidigare jobbat som inköpare på TV4, men skriver nu på heltid.Och hon verkar ha talang för att vrida till intriger och småstadsmiljön är ett säkert kort i svensk spänningslitteratur.
    Det är en varm dag i slutet av augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland. Hon kan inte längre fly från det förflutna och de mörka minnen som väcktes till liv när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren. Nu ska hon tillbaka till platsen där allt började, när hon var åtta år och hennes tvillingsyster dog.
   När Ellen stannar för att tanka i Stentuna, utmed riksväg 52, får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen vid en åker en bit därifrån. Ingen tycks veta vem hon var eller vad hon gjorde i trakten, och mordet skakar många i byn.Ellen börjar - förstås -  nysta i den döda kvinnans öde och ju mer hon gräver i vad som hänt, desto mer inser hon att småstadsidyllen rymmer hemligheter och att det är mycket som inte är som det verkar. Inte minst när det gäller henne själv och systerns död....

1 kommentar:

  1. Den där boken är jag otroligt sugen på att läsa.

    SvaraRadera